Feitjes over huisvuil die u misschien nog niet wist | Rolcontainerhuren.nl

Feitjes over huisvuil die u misschien nog niet wist

Een rolcontainer huren waarmee u op een voordelige en vooral gemakkelijke manier van uw huisvuil afkomt, doet u eenvoudig via onze website. Maar heeft u zich wel eens afgevraagd wat nu het meest voorkomende is en hoe goed we in zijn in recyclen? We vertellen u er graag meer over in dit nieuwsbericht.

Waar bestaat ons huisvuil voornamelijk uit?

Ons bestaat voornamelijk uit supermarktverpakkingen. Wegwerp drinkflesjes, vleesbakjes en fruitzakjes, bijna al onze boodschappen kopen we in een verpakking. In totaal wordt 79% van deze verpakkingen gerecycled.

Hoeveel papier recyclen we?

Naast supermarktverpakkingen, produceert de Nederlander ook behoorlijk wat papierafval. Gemiddeld komt dit neer op zo’n 60 kilo papier en per jaar per Nederlander. Hiervan wordt 87% gerecycled. Dit percentage zorgt ervoor dat een van de Europese koplopers is op het gebied van papierrecycling!

Wat is het best- en slechtst gerecyclede materiaal?

Hoewel we het behoorlijk goed doen op het gebied van papierrecycling, is dit niet het best gerecyclede materiaal. Dat is metaal. Maar liefst 95% van al het weggegooide metaal wordt gerecycled. Dit komt omdat dit eenvoudig te scheiden is; het gaat wel de verbrandingsoven in, maar verbrand niet, waardoor deze grondstof makkelijk uit de as is te filteren. Kunststof heeft daarentegen het slechtste recyclingpercentage. Slechts de helft van alle kunststof verpakkingen wordt gerecycled.

Wat is de beste manier om huisvuil af te voeren?

Met een huisvuilcontainer van Rolcontainerhuren.nl bent u binnen no-time van uw afval af. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is het juiste formaat en het aantal ledigingen per periode bepalen. Vervolgens kunt u uw bestelling plaatsen en zorgen wij dat de rolcontainer op de gewenste locatie wordt geplaatst en op de door u aangegeven frequentie zal worden geledigd.

Vragen over het kiezen van de juiste rolcontainer? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan van maandag tot en met zaterdag voor u klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste rolcontainer voor uw of huisvuil.