Hoeveelheid bedrijfsafval in Nederland voor het eerst sinds 2017 weer gestegen | Rolcontainerhuren.nl

Hoeveelheid bedrijfsafval in Nederland voor het eerst sinds 2017 weer gestegen

Het afgelopen jaar is de hoeveelheid in met een kleine 2% gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Het is voor het eerst sinds 2017 dat er een stijging in de hoeveelheid is gemeten. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In dit artikel gaan we dieper in op deze cijfers.

Stijging hoeveelheid bedrijfsafval minder groot dan groei productie

Zoals aangegeven is de hoeveelheid bedrijfsafval in het afgelopen jaar dus met een kleine 2% gestegen. Om precies te zijn was deze stijging 1,9%. De groei van de productie lag in dezelfde periode echter op ruim 9%. Dit betekent dus dat er naar verhouding juist minder afval werd geproduceerd. Het CBS spreekt in zo’n geval van ontkoppeling. Dit komt met name doordat de groei in productie het grootst was in bedrijfssectoren die gemiddeld juist minder afval produceren.

Toename vooral in papierafval

De papierindustrie was een van de industrieën die de grootste stijging in bedrijfsafval zag het afgelopen jaar. De stijging van het bedroeg namelijk bijna 4% ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit is uiteraard wel afval dat grotendeels gerecycled kan worden wanneer het goed gescheiden wordt aangeboden. Het percentage van dit afval dat daadwerkelijk hergebruikt wordt, schommelt al jaren rond de 90%. Het afgelopen jaar lag het percentage op ongeveer 91%.

Bedrijfsafval in Nederland afvoeren door Rolcontainerhuren.nl

Heeft u het afgelopen jaar ook meer bedrijfsafval geproduceerd en bent u op zoek naar een oplossing hiervoor? Rolcontainerhuren.nl is, onder de naam van haar moederbedrijf Van Lier Containers B.V., een gecertificeerd bedrijf voor het afvoeren van bedrijfsafval in heel Nederland. U kunt bij ons kiezen uit rolcontainers van verschillende formaten en u bepaalt ook zelf hoe vaak uw container geledigd moet worden en hoe lang uw contract duurt. Wij kunnen u ook helpen wanneer u al een partner heeft voor het afvoeren van uw bedrijfsafval maar graag wilt overstappen. U kunt bij ons onder andere terecht voor rolcontainers voor bedrijfsafval, , en . Voor hebben wij rolcontainers met een solide slot, zodat uw documenten op vertrouwelijke en milieuvriendelijke manier gerecycled worden. Als u nog vragen heeft kunt u uiteraard met ons opnemen. Onze medewerkers staan u graag te woord.