Interpol treedt op tegen afvalcriminaliteit | Rolcontainerhuren.nl

Interpol treedt op tegen afvalcriminaliteit

Interpol is in de afgelopen maanden begonnen aan een grootscheepse actie tegen illegaal getransporteerd en gedumpt afval. Afvalcriminaliteit is wereldwijd een groot probleem, waarbij grote hoeveelheden afval worden gedumpt en deze vervolgens voor problemen zorgen met betrekking tot het milieu en de leefomgeving. Er is onlangs becijferd dat alleen al in het jaar 2010, 12,7 miljoen ton plasticafval illegaal in de oceanen werd gedumpt. Bij de actie van Interpol is tot nu toe 1,5 miljoen ton illegaal getransporteerd afval opgespoord.

Afvalcriminaliteit een groot probleem

Bij de actie van Interpol werken 43 landen samen om illegaal afval te onderscheppen. Dit afval wordt vaak ingezameld in een bepaald land, om het vervolgens illegaal te transporteren naar andere landen, alwaar het afval gedumpt wordt. Het kan hierbij om verschillende afvalsoorten gaan, zoals medisch afval, , bouw- en sloopafval, maar ook . Dit is een groeiend probleem, wat grote gevolgen heeft. Wanneer het afval illegaal gedumpt wordt leidt dit bijvoorbeeld vaak tot besmetting van bodem, oppervlaktewater en lucht.

Ook in Nederland illegaal afval onderschept

In werd door Interpol 10.000 ton illegaal afval onderschept. In totaal werden er wereldwijd 141 vrachtladingen en 85 locaties met illegaal afval ontdekt, wat neerkomt op ongeveer 1.5 miljoen ton illegaal afval. Opvallend was dat het grootste gedeelte van het onderschepte afval bestond uit metaal en elektronica uit de automobielindustrie.

Laat uw afval betrouwbaar verwerken door Rolcontainerhuren.nl

Wilt u niet dat uw afval illegaal gedumpt wordt in Azië, Afrika of het Caribisch gebied? Dan is het cruciaal dat u uw afval in laat zamelen door een bedrijf dat hiervoor gecertificeerd is. Rolcontainerhuren.nl is een merk van Van Lier Containers uit Bolsward en onder deze naam vindt u ons terug in het VIHB-register. Wij zijn gecertificeerd om uw afval in te zamelen en laten uw afval enkel verwerken door erkende bedrijven. U hoeft dus nooit bang te zijn dat uw , , of illegaal gedumpt wordt als u dit door ons laat inzamelen.