Leven zonder afval mogelijk | Rolcontainerhuren.nl

Is leven zonder afval mogelijk?

In verschillende gemeenten in het land zijn er experimenten gestart waarbij gezinnen de uitdaging aangaan om 100 dagen zonder afval te leven. Dit lijkt onmogelijk, maar toch slagen een groot aantal gezinnen die meedoen er in om vrijwel zonder te leven. Dit gebeurt voornamelijk door afval goed te scheiden, waardoor het vrijgekomen afval vrijwel 100% recyclebaar is! , groenafval en wordt allemaal apart ingezameld. Het wordt niet gerekend tot afval, omdat het uiteindelijk volledig hergebruikt wordt. Alleen kan niet goed hergebruikt worden, daarom is het noodzakelijk om te voorkomen dat er restafval gecreëerd wordt.

Afvalvrij leven

Om echt afvalvrij te leven moest er wel wat veranderen in de gedragspartronen van de meeste mensen. Zo moest men bijvoorbeeld eten kopen op de markt in plaats van in de supermarkt, omdat in de supermarkt alles in plastic is verpakt. Een markt is echter niet zomaar voor iedereen voor handen. Om echt 100% zonder afval te leven is het ook noodzakelijk dat men zelf voedsel gaat verbouwen en zelf bijvoorbeeld tandpasta en shampoo maakt. Dit zijn behoorlijk tijdsintensieve klussen, daarom zeggen veel van de deelnemers dan ook dat ze dit niet lang zullen volhouden.

Afval scheiden

Eén van de belangrijkste aspecten van afvalvrij leven is het scheiden van afval. Door het afval dat vrijkomt tijdens het huishouden, maar ook bij het onderhouden van een bedrijf, te scheiden kan het afval makkelijk gerecycled worden. Het is dus belangrijk om aparte vuilcontainers te hebben voor restafval, groenafval, glas en . Dit geldt ook voor bedrijven, zij kunnen bijvoorbeeld aparte containers voor en huren.

Rolcontainer huren

Wilt u zelf ook uw afval beter scheiden? Dan kunt u terecht bij Rolcontainerhuren.nl! Wij hebben rolcontainers voor verschillende soorten afval beschikbaar. Kies zelf een afvalsoort, een formaat container, lengte van het contract en het aantal ledigingen. U ontvangt direct een factuur, zonder onnodige rompslomp! Wij komen vervolgens de container zo snel mogelijk bij u thuis leveren, dit duurt ongeveer 5 werkdagen. Wanneer u vragen heeft dan kunt u gerust met ons opnemen!