Textielcontainers vaak vervuild

Textielcontainers vaak vervuild

U kent ze vast wel, de grote textielcontainers die op verschillende plekken in een stad of dorp staan. Deze textielcontainers zijn bedoeld om kleding of oud textiel in te zamelen voor het goede doel. Een misvatting over deze containers is, is dat er alleen ‘goede’ kleding in mag. Echter is het ook toegestaan om ‘oud’ textiel in te leveren wat weer hergebruikt kan worden. Helaas komt het in steeds vaker voor dat de textielcontainers vervuild worden met allerlei ander afval dan waarvoor ze bedoeld zijn.

Vervuilde textielcontainer

Het is bijna niet te bevatten wat inzamelaars aantreffen in de textielcontainers. Men vindt soms hele vuilniszakken, elektrotoestellen, luiers, condooms, groenafval, dode dieren zoals katten en honden, maar ook levende dieren! Wanneer dit gebeurt kan men niks anders doen dan al het ingezamelde textiel weggooien, dit is natuurlijk erg vervelend omdat het om een goed doel gaat. Momenteel is ongeveer 1 op de 10 textielcontainers in zodanig vervuild dat ze niet bruikbaar zijn. Ook is het erg vervelend voor de mensen die het ingezamelde textiel uitzoeken, zij worden vaak geconfronteerd met smerige containers.

Gebrek aan verantwoordelijkheid

Niet alleen bij textielcontainers komt vervuiling vaak voor, ook bij andere afvalsoorten gaat het vaak mis. Zo komt er nog steeds vaak plastic voor bij groenafval of . Daarnaast wordt ook vaak nog vervuild doordat het papier ‘nat’ is geworden door andere afvalsoorten. Er is dus blijkbaar een gebrek aan verantwoordelijkheid bij de Nederlander wanneer het gaat om gescheiden afvalinzameling. Er zal dus landelijk meer aandacht moeten komen voor goede afvalscheiding en voornamelijk op het gebied van textiel.

Rolcontainer huren

Wilt u ook uw afval gescheiden aanbieden? Bij ons kunt u rolcontainers huren met een aantrekkelijke prijs per lediging! Wij hebben rolcontainers voor , , , papier en glas. Kies zelf het aantal ledigingen per maand en het formaat van uw rolcontainer, vervolgens komen wij deze bij u leveren!