Wat gebeurt er met ons gerecyclede afval? | Rolcontainer huren

Wat gebeurt er met ons gerecyclede afval?

Papierafval, glasafval, plasticafval en gft-afval. We scheiden het allemaal. Maar wat gebeurt er eigenlijk met ons afval nadat het keurig gescheiden is? Zo zijn er geruchten dat afval scheiden geen zin heeft; het belandt toch op een hoop en plastic afval zou verscheept worden naar China en daar vervuilend worden verbrand. Heeft zijn recycling wel op orde? In dit artikel leggen we alles uit!

Afvalmaterialen apart verwerkt

De geruchten zijn grotendeels fabels. Alle afvalstromen blijven gescheiden en worden zo veel mogelijk apart gerecycled. In sommige gevallen wordt afval wel achteraf gescheiden, maar hier zitten toch wel haken en ogen aan. Zo zijn vervuilende grondstoffen lastig te recyclen, bijvoorbeeld nat en vies papier al helemaal niet. Daarnaast gaan plasticverpakkingen niet naar China, deze worden gewoon in , of Duitsland gerecycled. Maar of Nederland zijn recycling goed op orde heeft? Dat is een lastige kwestie, alle opgestelde recyclingdoelen worden behaald, maar er kan zeker meer gedaan worden.

Recyclingdoelstellingen ruimschoots gehaald

Jaarlijks stelt de overheid een recyclingdoelstelling op, ook binnen Europa worden hieraan een aantal wetten toegewijd. Deze wetten en regels worden ruimschoots gehaald en Nederland is echt een voorloper op het gebied van afvalscheiding. Gemiddeld wordt zo’n 50% tot 70% van het afval gerecycled. Maar we zijn er dus nog niet helemaal. Met de toenemende afvalstromen en de huidige situatie rondom klimaatverandering, is het eigenlijk noodzakelijk om 100% van ons afval te recyclen. En deze verandering kan u bij helpen!

Rolcontainer huren voor het recyclen van uw afval

Wilt u ook uw steentje bijdragen aan het milieu en uw afval laten recyclen? Bij Rolcontainerhuren.nl kunt u rolcontainers bestellen voor al uw afval, zoals , en . U kunt deze eenvoudig online bestellen. We hebben containers voor allerlei afvalsoorten, in allerlei verschillende maten. Zo is er voor elke situatie een passende rolcontainer voor u beschikbaar. Daarbij kunt u ook het aantal ledigingen zelf bepalen en de contractduur. Wij zorgen er vervolgens voor dat de gewenste rolcontainer op de door u gewenste locatie wordt geplaatst. Onze medewerkers staan voor u klaar om u te helpen bij deze keuze, neem gerust contact met ons op!