Bedrijfsafval mag duurzamer van werknemers

Werknemers willen dat hun werkgever duurzamer omgaat met bedrijfsafval

Werknemers hechten er steeds meer waarde aan dat hun werkgever duurzaam is. Zo vindt men het belangrijk dat het goed wordt gescheiden. Vaak vindt men dat dit nog beter kan, maar ook werknemers zelf moeten hierin hun verantwoordelijkheid nemen.

Onderzoek naar tevredenheid onder werknemers

Het Zweedse hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity deed onderzoek naar de tevredenheid van kantoormedewerkers van grote en middelgrote kantoren over de duurzaamheid van hun werkplek. Het label ‘beschamend milieuonvriendelijk’ werd door ruim de helft van de Nederlandse respondenten aan hun kantoor gegeven. Ondanks dat de rest milder oordeelden, zagen ook zij nog genoeg verbeterpunten.

Waarom willen we steeds duurzamer?

De drang naar meer duurzaamheid komt niet uit de lucht vallen, maar is de laatste jaren juist toegenomen. Dit komt mede door de toenemende droogte en overstromingen waardoor we de gevolgen van klimaatverandering ook steeds meer gaan merken. Het thuiswerken tijdens de lockdowns heeft echter ook zijn steentje bijgedragen. Hierdoor hebben we geleerd bewuster om te gaan met onze werkplek. Nu we weer op kantoor werken merken we dat de werkgever op dit vlak de zaken niet altijd op orde heeft.

Wat kunnen werknemers en werkgevers doen om bedrijfsafval te scheiden?

De bereidheid om duurzamer te worden is er vaak wel bij werkgevers. In de praktijk wordt dit echter vaker met grote projecten naar buiten toe gedaan, zonder dat werknemers dit op de werkvloer merken. Dit wel bewerkstelligen kan al met kleinere dingen, zoals zorgen dat het goed gescheiden wordt. Werknemers maken er zelf echter soms ook een potje van. Zo wil het afval scheiden bij werknemers ook niet altijd lukken, waardoor papierbekertjes bijvoorbeeld toch bij het belanden.

Rolcontainer voor bedrijfsafval huren bij Rolcontainerhuren.nl

Bent u werkgever en wilt u ook een duurzamere werkplek creëren of vindt u als werknemer dat uw werkgever wel een stapje extra kunt doen? Met de rolcontainers van Rolcontainerhuren.nl kunt u gemakkelijk het afval scheiden. We hebben containers voor onder andere bedrijfsafval, , , en . U kunt zelf helemaal het type contract samenstellen op onze website. Indien u nog vragen heeft kunt u vrijblijvend opnemen via het online contactformulier of door te bellen naar 0900-0174.