Waar op letten bij het scheiden van uw huisvuil | Rolcontainerbestellen.nl

Waar moet u op letten bij het scheiden van uw huisvuil?

Afval recyclen, we zijn er gelukkig allemaal steeds bewuster mee bezig. Ook vanuit de overheid wordt afval scheiden steeds meer gestimuleerd. Vanuit gemeentes wordt het nu bijvoorbeeld geacht van de inwoners dat hun plastic-, papier- en gescheiden wordt weggegooid. Door deze ontwikkeling kunnen er steeds meer belangrijke grondstoffen hergebruikt worden, waardoor er minder CO2 wordt uitgestoten. Maar waar moet u eigenlijk allemaal op letten bij het scheiden van ? Lees hieronder hoe u uw op de meest duurzame manier kunt scheiden!

Optimaal scheiden van uw huisvuil

Op het moment wordt 60% van het totale huisvuil goed gescheiden. Soms is het best onduidelijk hoe alle afvalstromen precies gescheiden dienen te worden. Belangrijke afvalstromen om te scheiden zijn bijvoorbeeld glas en papier. Deze zijn extra cruciaal om te scheiden, omdat dit afval niet gemakkelijk uit de gehele afvalstroom gehaald kan worden, wat doormiddel van een magneet met metaal bijvoorbeeld wel weer het geval is. Glas- en zijn erg geschikt om gerecycled te worden, waardoor deze een nieuw leven kunnen krijgen.

Ook plastic is een afvalsoort dat erg geschikt is om te recyclen. Bij deze afvalsoort is het niet altijd duidelijk wanneer deze wel of niet gescheiden moet worden. Niet alle producten gemaakt van plastic horen namelijk in de plastic container thuis. Denk bijvoorbeeld aan tandenborstels, deospuitbussen of plastic borden – die mogen namelijk gewoon bij het gegooid worden. Sommige producten gemaakt van aluminium of mogen daarentegen wel weer in de plastic container, zoals pakken melk of kattenvoerblikken.

Scheidt uw huisvuil duurzaam met Rolcontainerhuren.nl

Wilt u ook bewust bezig zijn met het scheiden van uw huisvuil of andere afvalsoorten? Laat Rolcontainerhuren.nl u hier dan bij assisteren. Wij bieden afvaloplossingen aan voor verschillende afvalstromen zoals huisvuil, , of tuinafval. Ook wij gaan zeer bewust om met het duurzaam verwerken van verschillende afvalsoorten. Bij ons bent u er dus zeker van dat uw afval op de juiste manier gerecycled wordt!

Heeft u nog vragen? Neem dan vrijblijvend op met Afvalcontainerhuren.nl via ons online contactformulier. Liever direct ? In dat geval kunt u bellen naar 0900-0174.