Tips voor een frisse en schone rolcontainer in de zomer | Rolcontainer huren

Tips voor een frisse en schone rolcontainer in de zomer

Het is weer zomer en dat betekent dat rolcontainers sneller last krijgen van een onaangename geur. Het warme weer zorgt er namelijk voor dat bacteriën zich sneller kunnen vermenigvuldigen, wat uiteraard niet bevorderlijk is voor de hygiëne van uw container. Daarom geven wij u in dit nieuwsbericht enkele tips die bijdragen aan het verkrijgen van een schone rolcontainer.

Gooi geen stinkend of nat afval in de rolcontainer

De allereerste tip die we u willen meegeven is dat u geen stinkend of nat afval in de rolcontainer moet gooit. Waarom? Nat en vochtig afval zal bij warm weer snel broeien en een aanzienlijke mate van stank veroorzaken in de container. Laat uw afval daarom eerst uitlekken voordat u het weggooit, sluit verpakkingen goed af en verpak bijvoorbeeld vieze luiers in een luchtdichte zak.

Geef ongedierte geen kans

Misschien wilt u de deksel open houden om de container te laten luchten, maar doe dit vooral niet! Wanneer u de deksel namelijk open heeft staan, heeft ongedierte vrij spel en kunnen ze in de bak komen en hier onder andere eieren leggen. Zorg er daarom voor dat u de deksel van uw rolcontainer altijd dicht heeft en leg er indien noodzakelijk voor de zekerheid een steen op. Heeft u nu al last van ongedierte in uw container? Dan kunt u een dun laagje zout of kalk tussen het afval strooien om het ongedierte uit te drogen. Dit is een milieuvriendelijke manier om ze te bestrijden.

Uw rolcontainer schoonmaken en schoonhouden

Door uw rolcontainer regelmatig schoon te maken, heeft u minder last van stank. Dit kan eenvoudig met groene zeep, warm water en een bezem. Zorg er daarnaast voor dat u de rolcontainer op een koele plek in de schaduw achterlaat. Dit vermindert het broei-effect in de rolcontainer en zorgt er uiteindelijk voor dat uw rolcontainer langer schoon en fris blijft.

Laat u rolcontainer regelmatig legen

Huurt u een rolcontainer bij Rolcontainerhuren.nl, dan heeft u de mogelijkheid om de container maar liefst 2 keer per week te laten ledigen. Hierdoor voorkomt u dat afval de tijd krijgt om uw container te vervuilen. U kunt bij ons rolcontainers huren voor restafval, bedrijfsafval, huisvuil, glasafval, papierafval en voor archiefvernietiging. Heeft u hulp nodig bij het bestellen? Wij helpen u graag! Neem hiervoor met ons op door te bellen naar 0900-0174 of vul ons online contactformulier in.